Glögg | Zweedse warme gekruide wijn
Glögg is een warme gekruide wijn uit het Zweden, vaak wordt er nog een flinke scheut sterke drank toegevoegd. Eet er peperkoekjes bij, fantastisch met blauwschimmel kaas!
Je hebt nodig
- 1 fles rode wijn
- 1 dl wodka (of andere sterke drank, wil je je glögg niet zo sterk maken dan laat je deze achterwege)
- 2 kaneelstokjes
- 7 kruidnagels
- 10 kardemompeulen
- Schil van een biologische sinaasappel
- 80 gr suiker
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur en laat de wijn even trekken. Laat niet koken!
Je kunt alle ingrediënten ook samenvoegen in bijvoorbeeld een weckpot en een nacht koud laten trekken. Verwarm de glögg voor het serveren.
Wil je een alcoholvrije glögg maken? Gebruik dan bijvoorbeeld druivensap of ook lekker, appelsap!
FOTOGRAFIE + TEKST © Anna Rubingh