Råraka, knapperige aardappelpannenkoekjes met crème fraîche en eigen gemaakte
Deze Scandinavische variant op rösti smaakt heel lekker met een lepel crème fraiche en je eigen gemaakte gravlax, maak je zelf geen gravlax dan kun je ook gerookte zalm gebruiken.
Ingrediënten
voor de pannekoekjes:
- 6 grote vastkokende aardappels
- 1 kleine theelepel zout
- 1 ui
- boter om in te bakken
voor het beleg:
- Eigen gemaakte gravlax of ca 100 gr gerookte biologische zalm
- 125 gr creme fraiche
- 1 theelepels geraspte mierikswortel (optioneel)
- Snuf zout
- Wat takjes dille
Bereiding
Schil de aardappels en rasp ze met een grove rasp. Rasp de ui en roe deze door de aardappelrasp. Roer er het zout door en doe het in een schone theedoek en wring het vocht eruit.
Smelt wat boter in een koekenpan en schep er 3 hoopjes van je aardappelmengsel in en druk deze plat tot 3 pannekoekjes. Bak aan beide kanten goudbruin, maak zo je aardappelmengsel op.
Roer ondertussen de mierikswortel en een snuf zout door de creme fraiche.
Beleg elk pannekoekje met een lepel creme fraiche, wat zalm en een takje dille.
FOTOGRAFIE + TEKST © Anna Rubingh